You are currently viewing Toplotna pumpa i bafer: Sigurnost i maksimalna ušteda

Toplotna pumpa i bafer: Sigurnost i maksimalna ušteda

Odlična ponuda za one koji žele da dugoročno reše grejanje u domaćinstvu ili poslovnom prostoru, na najoptimalniji način i uz maksminalnu moguću uštedu energije.
Nudimo vam Samsung multi split sistem sa toplotnom pumpom 16kw i unutrašnjom hidro jedinicom 12/16 kw koji se odlično kombinuju sa akumulacionim rezervoarom na sistemu grejanja kapaciteta 500 litara.
Toplotna pumpa u svom radu kao izvor energije koristi spoljašni vazduh. Ventilator usmerava spoljašni vazduh prema isparavaču i tako zagreva rashladno sredstvo koje prolaskom kroz kompresor dostiže visoku temperaturu.

spoljna jedinica

Spoljna jedinica je direktno povezana sa unutrašnjom hidrojedincom preko koje daljinskim komandama potpuno kontrolišete sistem zagrevanja prostorija.

unutrašnja jedinica

Na unutrašnju jedinicu preko pumpe i sistema ventila povezujete radijatorsko i podno grejanje, kao i rezervoar u kome zagrejanu vodu možete da naknadno iskoristite za zagrevanje prostorija.

rezervoar (bafer)

Sjajna stvar kod toplotnih pumpi je da u idealnim uslovima (adekvatna izolacija objekta) troše i do 75% odsto manje struje u odnosu na klasične elektrokotlove i u optimalnom sistemu rada funkcionišu kada je napolju i do minus 25 stepeni.
Stepen iskorišćenja energije jeste nešto viši kada su ekstremni vremenski uslovi, ali priznaćete da su takve prilike sve ređe i kraće tokom zimske sezone u Srbiji.
Ulaganja jesu viša u startu, ali dosadašnja iskustva sa toplotnim pumpama govore da uređaji sami sebe isplate nakon svega 6-7 sezona. Sa kupovinom rezervoara (bafera) još i kraće.
Još jedan podatak je bitan: na hidrojedinicu možete dodatno da povežete solarne panele, čime dodatno štedite tokom sunčanih dana.
Sad, zamislite situaciju gde na početku grejne sezone podsetite sve uslove koje želite da imate u prostorijama koje koristite i ne razmišljate do aprila meseca. Sve je automatizovano, a čitavim sistemom u svakom trenutku možete da upravljate preko svog pametnog telefona.
Zvuči kao „Povratak u budućnost“, ali je potpuno realno i tu je kod nas.

toplotna pumpa sa hidrojedinicom u prodajnom salonu Ecoenergy 2018
bafer, 500 litara

Pozovite nas. Dolazimo na kućnu adresu i napravićemo vam najbolju ponudu u zavisnosti od uslova objekta koji želite da zagrevate na ovaj način. Radimo i kompletnu instalaciju i servis.
Nalazimo se u Kragujevcu, u ulici Vojvode Putnika 20. Možete nas dobiti i na telefone 034/258 540 i 061/185 73 34.
Ecoenergy 2018

Komentariši